Menu
11 understell transporteres fra Aker Solutions' verft på Stord til dypvannsområdet ved Dommersnes. (Foto: Woldcam / Equinor ASA)

Gigantprosjektet starter på Dommersnes

I neste uke starter støpningsarbeidet på elleve Hywind-fundamenter som i disse dager blir slept fra Stord til Dommersnes.

Av Egil M Solberg | 21.04.2021 14:41:39

Industri: Denne uken begynte transporten av de elleve understellene fra Aker Solutions’ verft på Stord, der de første 20 meterne har blitt bygget, til dypvannsområdet ved Dommersnes, der støpningen av betongunderstellene skal fortsette til de når 107,5 meter.

Dette er det første glide-støpning av et betongunderstell til et offshore-prosjekt siden Troll A-plattformen ble levert i 1995, skriver Equinor i en pressemelding.

– Prosjektet er et eksempel hvor teknologi fra olje og gassvirksomheten brukes til å videreutvikle fornybar energi. Det store understellet til Troll A-plattformen var 369 meter høyt. Nå bygger vi elleve små Troll. Prosjektet er i rute, til tross for utfordringene knyttet til covid-19, sier Olav-Bernt Haga, prosjektdirektør for Hywind Tampen i Equinor.

120 til 150 arbeidsfolk vil være direkte involvert i arbeidet, samt at Aker Solutions og byggherren, Equinor, vil ha 30 til 40 andre ansatte i sving på plass i Vikebygd.

Alle sammen skal innkvarteres på Multi Vedlikehold sin anleggsleir ved Dommersnes, melder Haugesunds avis.

Ølen Betong fikk den store betongkontrakten på prosjektet.

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært godt fornøyd med avtalen som har kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende prosjekt.

Video fra Equinor

Flere nyheter: