Menu
Gift Emmanuel Orban har skrevet under på en langtidsavtale med Stabæk. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Gift Orban forlenger med Stabæk

1.-divisjonskometen Gift Emanuel Orban har skrevet under på en langtidskontrakt med Stabæk og har bundet seg til klubben ut 2026-sesongen.

Av NTB | 03.08.2022 14:00:43

Sport: Den 20 år gamle nigerianeren ble hentet til Stabæk på en låneavtale i mai, og han har foreløpig imponert stort for laget som i fjor rykket ned fra Eliteserien.

Dermed belønnes han med en ny langtidskontrakt.

– Jeg er veldig fornøyd her. Om kontrakten er på fire år eller ti er ikke det viktigste. Målet mitt er bare å ta nye steg. Da må jeg spille bra og score mål. Jeg skal fortsette å jobbe hardt for å få til det, forteller hovedpersonen selv til klubbens nettsted.

Orban har notert seg for imponerende sju mål og tre målgivende pasninger på sju 1.-divisjonskamper. Det har bidratt til at Stabæk har Eliteserien i sikte med tre poeng opp til Ranheim på 2.-plass.

– Vi har jo hatt kontroll på det hele tiden, så det viktigste var egentlig at vi hentet ham på lån siste dagen av forrige vindu. Men han har tatt integreringen fort og har stor forståelse for spillet. Han er en allsidig spiss som både kan holde på ball, kombinere og dukke opp i boksen. Han scorer mange forskjellige mål, det er også bra, sier sportssjef Torgeir Bjarmann.

Onsdag ble også midtbanemannen Diabagate Mohamed Junior klar for Stabæk. 20-åringen kommer fra Elfenbenskysten.

(©NTB)