Menu
Aston Villa-manager Steven Gerrard mistet jobben etter torsdagens tap for Fulham. Foto: John Walton / PA / AP / NTB

Gerrard fikk sparken etter nytt Villa-tap

Steven Gerrard får ikke fortsette som Aston Villa-manager. Nyheten kom kort tid etter at klubben ble rundspilt i et 0-3-nederlag for Fulham i Premier League.

Av NTB | 21.10.2022 00:01:00

Sport: Villa bekreftet avgangen sent torsdag kveld. Gerrard fikk litt over elleve måneder i jobben og rakk akkurat å runde 40 kamper for Birmingham-klubben.

Det ble seier i kun 13 av dem, mens de øvrige ga åtte uavgjorte og hele 19 tap.

– Vi vil takke Steven for den harde jobben han har lagt ned og ønsker ham lykke til videre, sier en talsperson i Aston Villa.

Den tidligere Liverpool-stjernen var ifølge britiske medier allerede på svært tynn is før torsdagens oppgjør. Etter nok en smell ligger Villa på 17.-plass med kun ni poeng på elleve kamper.

Etter kampslutt i London var Gerrard tydelig på at han ikke ville gi opp Villa-prosjektet.

– Jeg er en «fighter». Det er i mitt DNA, og jeg kommer til å kjempe videre inntil jeg får beskjed om det motsatte, sa han til BBC.

Det var ikke Gerrard i nærheten av å leve opp til.

Torsdag vant Fulham fullt fortjent takket være scoringene til Harrison Reed og Aleksandar Mitrovic (straffe) samt et selvmål fra Tyrone Mings. Resultatet kunne vært enda styggere for Aston Villa.

Douglas Luiz ble utvist etter en drøy time. Kamplederen så på VAR-skjermen at Mitrovic falt brått om etter at han og Luiz hadde lent hodene sine mot hverandre.

Noen minutter senere doblet Mitrovic ledelsen fra straffemerket, mens Mings på tampen styrte ballen i eget nett.

Aston Villa har kun vunnet to kamper i høst og trenger desperat en opptur hjemme mot Brentford søndag. Samme dag skal Fulham bryne seg på Leeds borte.

Gerrard ble i fjor hentet til Villa Park etter suksessen i skotske Rangers. Det var hans første managerjobb i Premier League, og i sommer hentet klubben spillere med ambisjoner om å ta en av plassene som gir europacupspill.

1-0 kom da Reed mot slutten av første omgang dempet en returball og dunket den til side for keeper Emiliano Martínez. Villa var svake i begge ender av banen, og det ble enda tøffere etter hvilen.

(©NTB)