Menu
Casper Ruud ble knust av Nikoloz Basilashvili i semifinalen i München. Foto: Sven Hoppe / DPA via AP / NTB

Georgier stoppet Ruud i München-semifinalen

Casper Ruud ble utspilt i åpningen og tapte klart i strake sett mot Nikoloz Basilashvili fra Georgia i semifinalen i ATP-turneringen i München.

Av NTB | 01.05.2021 16:54:41

Sport: Dermed blir det ingen finale på Ruud, som var favoritt til å vinne turneringen etter at tittelforsvarer Alexander Zverev røk ut i kvartfinalen.

Basilashvili beseiret Ruud 6-1, 6-2 og er dermed klar for finale mot hjemmehåpet Jan-Lennard Struff på rødgrusen i Tyskland.

Ruuds nederlag kom etter en lang dag der han måtte fullføre kvartfinalen mot John Millman før han kunne gå løs på kampen mot Basilashvili. Ruud vant det avgjørende settet mot Millman i løpet av tre kvarter og fikk under fire timers avbrekk før neste kamp.

Det skal nevnes at Basilashvili hadde tilsvarende belastning. Også han måtte spille annetsettet av sin kvartfinale lørdag formiddag.

I tillegg hadde georgieren centimeterne på sin side ved noen anledninger. Han vant seks strake games og tok dermed settet med 6-1.

Underveis i settet ble Ruud meget frustrert på dommeren, som ikke støttet ham i at en ball fra Basilashvili gikk utenfor streken på stillingen 40-40 i femte game. Ruud brukte flere minutter på å krangle med hoveddommeren og overdommeren, men det førte ikke fram.

I gamet før hadde nordmannen hatt god kontroll, men han rotet det bort med blant annet en upresset feil.

Ruud reduserte til 1-3 og 2-4 med poeng i egen serve, men det hjalp ikke all verden. Basilashvili spilte glimrende tennis og vant settet 6-2.

I finalen skal georgieren møte tyske Struff, som er 7.-seedet i München-turneringen. Basilashvili er 5.-seedet.

Casper Ruud får med seg 120.000 kroner i premiepenger for å ha nådd semifinalen i München. I neste uke spiller han en ny grusturnering i Madrid.

Ruud fikk en grei start på semifinalen da han servet inn 1-0-ledelse i åpningssettet, men deretter ble det svært tungt for nordmannen. Basilashvili brøt ham allerede i tredje game, og han fortsatte å spille god tennis og presse Ruud til å gjøre feil.

Ruud så noe rystet ut i annetsettet, og han klarte ikke å spille seg inn igjen i kampen. Basilashvili fortsatte å ta poeng i egen serve, og han brøt Ruud i nordmannens første servegame.

(©NTB)

Flere nyheter: