Menu
Raset førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. I tillegg førte det til at flere Vy-busser i en bussgarasje ble innestengt. Foto: Jarl Erik Høvring / Follo brannvesen IKS / NTB scanpix

Geologer gjør undersøkelser ved ras i Enebakk

Søndag var geologer på plass med utstyr for å undersøke raset i Kirkebygda i Enebakk. Trolig må de evakuerte vente til uka med å flytte hjem.

Av NTB | 02.02.2020 15:30:52

Ulykker og naturkatastrofer: Det rundt 150 meter brede raset gikk natt til lørdag. Søndag var geologer fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) på plass med borerigg og utstyr for å undersøke grunnforholdene.

– Arbeidet med å ta boreprøver og få disse analysert pågår nå for fullt. Det viktigste er å få avklart hvorvidt beboere som er evakuert fra sine boliger, kan få flytte hjem igjen, og hvorvidt det er trygt å åpne fylkesveien for trafikk, opplyser Enebakk kommune.

Raset førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. Ifølge Enebakk-ordfører Hans Kristian Solberg (Sp) vil det trolig ta flere dager før de evakuerte beboerne kan flytte hjem igjen, melder NRK.

I tillegg medførte raset at en rekke Vy-busser i en bussgarasje ble innestengt. Flere bussruter har derfor blitt innstilt.

Deler av fylkesvei 120 ble også sperret, noe som skapte trafikale utfordringer for folk i området, som måtte kjøre en halvannen times omvei via Oslo. Søndag ettermiddag opplyste Statens vegvesen at veien var åpnet for trafikk igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: