reklame
Menu
FOTO: HAUGALAND BRANN OG REDNING IKS

Generelt bålforbud i skog og utmark

Haugaland brann og redning iks minner om det generelle forbudet mot å gjøre opp ild i, eller i nærheten av, skog og annen utmark. Forbudet trer i kraft fra og med 15. april og varer helt frem til 15.

Av Egil M Solberg | 15.04.2020 20:59:55

Bålforbud: Selv om forbudet gjelder skog og utmark, er det en sterk oppfordring til å ikke gjennomføre brenning i det hele tatt.

Brannvesen forebyggende med å redusere antall utrykninger som følge av situasjonen med koronaviruset.

– En enkelt utrykning kan medføre at alle ansatte på den aktuelle stasjonen havner i karantene og det er ikke disponible mannskap til andre oppdrag, opplyser Haugaland brann og redning iks.

Det er ventet å komme en nasjonal presisering på bålforbudet om kort tid.

– Vi ønsker likevel ikke å ta livsmotet fra folk på Haugalandet som ønsker å grille eller gjøre andre nødvendige aktiviteter som medfører bruk av ild. Vi ber om at dette gjøres i områder som ikke er en del av forbudet samt at det gjøres på en brannsikker og trygg måte, sier informasjonskoordinator Morten Svandal.

I Haugaland brann og redning iks drømmer de nå om å kunne nyte et glass limonade på terrassen og spille boccia med barna i hagen om og når det blir fine vårdager.

– Vi ønsker ikke å springe rundt med skogbrannutstyr og stoppe flammefronter. Bruk sunn fornuft og søk råd om du er usikker, sier Svandal.

Flere nyheter: