Menu
Soldater fra nasjonalgarden holder vakt utenfor Kongressen og scenen der innsettelsesseremonien skal holdes onsdag neste uke. Foto: Alan Fram / AP / NTB

Generalprøve før Biden-seremoni utsatt av sikkerhetshensyn

En gjennomgang av Joe Bidens innsettelsesseremoni som var planlagt søndag er utsatt på grunn av bekymringen for sikkerheten, melder Politico.

Av NTB | 15.01.2021 05:53:05

Politikk: Generalprøven på innsettelsesseremonien er flyttet til mandag, opplyser to kilder til nettstedet. Verken komiteen med ansvaret for overgangsperioden, Secret Service eller komiteen med ansvar for seremonien ønsker å kommentere saken.

Etter forrige ukes storming av Kongressen i Washington er store deler av området rundt Capitol Hill og sentrum av byen stengt av. Nasjonalgarden har sendt mer enn 20.000 soldater for å bidra til sikkerheten.

Sikkerhetsmyndigheter og FBI har advart om økt fare for trusler og opptøyer i alle landets delstater i dagene fram til innsettelsen 20. januar.

Av hensyn til sikkerheten får togentusiast Joe Biden heller ikke ta toget til Washington når han skal tas i ed neste uke. I sine 36 år som senator pendlet han med tog til kontoret i Washington, og han tok toget hjem på sin siste dag som visepresident for fire år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: