Menu
Skuespiller Geir Børresen er død, 79 år gammel. Arkivfoto: Inge Gjellesvik / NTB

Geir Børresen er død: – Han har betydd veldig mye for veldig mange barn

Den folkekjære skuespilleren og sangeren Geir Børresen er død etter kort tids sykdom, 79 år gammel. NRK-sjefen hyller Børresens innholdsrike karriere.

Av NTB | 26.07.2022 09:30:51

Kuriosa og kjendiser: Geir Børresen var med i en rekke barneprogrammer på NRK i 1970-, 1980- og 1990-årene.

Mest kjent er han kanskje for å ha gitt liv til hunden Labbetuss på 1980-tallet sammen med artist og programleder Halvdan Sivertsen. På 1990-tallet ble han mannen bak den joviale vaktmesteren Max Mekker i «Sesam Stasjon» med blant andre Sverre Holm og Sidsel Ryen.

– Dette var en vemodig nyhet. Han har betydd veldig mye for veldig mange norske barn gjennom sin deltakelse i en rekke ulike barne-TV-serier på NRK opp gjennom årene, sier NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen til NTB.

Hun hadde selv gleden av å jobbe sammen med Børresen som da hun jobbet som assistent i «Sesam Stasjon», forklarer Haugen.

– Han var i tillegg til å være en veldig talentfull skuespiller med stort humoristisk talent, også et fint og varmt menneske som det var veldig hyggelig å jobbe samme med sier hun.

Børresen var ansatt ved Nationaltheatret i 20 år, fra han debuterte i «Den stundesløse» i 1968. Som frilanser spilte han ved flere andre teatre, inkludert Oslo Nye Teater og Centralteatret.

TV-debuten kom i 1971, som programleder i barne-TV-serien «Lekestue» sammen med Vibeke Sæther. Han spilte også flere filmroller, blant annet en av hovedrollene i komedien «Marikens bryllup» i 1972 med Anne Marit Jacobsen, Rolf Just Nilsen og flere.

Børresen hadde også stor suksess som plateartist med musikken om Smurfene, især albumet «I Smurfeland» fra 1978. Albumet lå 24 uker på VG-lista med 1. plass som høyeste plassering.

I mai fortalte han i et intervju i Se og Hør at han hadde blitt diagnostisert med kreft i tarmene i september 2021.

Børresen ble født i Oslo, men bodde mesteparten av sitt voksne liv i Asker. Han sovnet inn mandag 25. juli og etterlater seg kona Wenche, barn og barnebarn, melder NRK.

Børresen utdannet seg ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole før han gikk fire år ved Statens Teaterskole.

Børresen hadde også mindre gjesteroller i TV-serier som «Mot i brøstet», «Venner og fiender» og «Hotel Cæsar». I 2001 dukket han opp i Espen Eckbos julekalenderserie «Nissene på låven». Der spilte han seg selv som mannen bak Maskenissen.

Flere nyheter: