Menu
Tottenhams keeper Paulo Gazzaniga reddet straffe og ett poeng mot Watford. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Gazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng

Tottenham klarte bare 0-0 borte mot Watford. Laget kan takke keeper Paulo Gazzaniga for at de fikk med seg ett poeng hjem til London.

Av NTB | 18.01.2020 15:25:18

Sport: I annen omgang reddet nemlig Gazzaniga et straffespark fra Troy Deeney, etter at Jan Vertonghen hadde handset i feltet.

José Mourinhos menn trengte en seier for å henge med i kampen om en mesterligaplass neste sesong, men mot et Watford i god form fikk Tottenham tøff motstand. Den første omgangen på Vicarage Road bød på få sjanser. Tottenham savner sin stjernespiss Harry Kane, som er langtidsskadd.

– Vi spilte veldig bra. Vi startet kampen uten en spiss, men med mange offensive spillere. Vi hadde kontroll på kampen, spesielt i første omgang, sa Tottenham-manager Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

De første 45 minuttene var preget av et par stygge Watford-taklinger på Tottenhams Japhet Tanganga og Giovani Lo Celso, men hjemmelaget beholdt sine elleve spillere på banen.

20 minutter før slutt fikk Watford straffespark da Vertonghen stoppet en avslutning med armen innenfor sekstenmeteren. Watford-kaptein Deeney steg fram for å ta straffen, men avsluttet altfor svakt. Tottenham-keeper Gazzaniga gikk riktig vei og kunne enkelt slå ballen unna.

– Gazza gjorde en god jobb for oss, og det er en viktig redning. Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen, sa Mourinho.

Eriksen ble byttet inn i det 73. minutt, og noen minutter senere kom Fernandes på banen. Ingen av de to klarte imidlertid å påvirke resultatet, og det endte 0-0 tross Tottenham-press mot slutten. Erik Lamela var kun millimeter unna å bli Tottenham-helt på overtid, men Ignacio Pussetto reddet akkurat hele ballen fra å passere streken.

– Var det millimeter? Nydelig, sa Watford-manager Nigel Pearson til BBC.

– Jeg elsker mållinjeteknologi. Jeg respekterer den, sa Mourinho, som ellers ikke var fornøyd med alle VAR-avgjørelsene.

I annen omgang var det amper stemning og nesten slåsskamp mellom de to lagene etter en duell mellom Watfords Abdoulaye Doucoure og Tottenhams Harry Winks. Flere involverte seg etter hvert, og VAR så på en mulig rødt kort-situasjon, men det endte med gule kort til Doucoure og Winks.

Danske Christian Eriksen, som ser ut til å være på vei til italienske Inter, startet kampen på benken. Der hadde han selskap av Mourinhos ferske og første signering, Gedson Fernandes. Den portugisiske midtbanespilleren er hentet fra Benfica på et 18 måneder langt lån.

(©NTB)

Flere nyheter: