Menu
Borgarting lagmannsrett frikjente fredag Gaute Drevdal for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for. Foto: Berit Roald / NTB

Gaute Drevdal dømt til ett års fengsel – frikjent for åtte av ni voldtekter

Gaute Drevdal er dømt til ett års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Han ble frifunnet for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for.

Av NTB | 27.01.2022 08:51:27

kriminalitet og rettsvesen: Borgarting lagmannsrett frikjente fredag Gaute Drevdal for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for.

Han dømmes likevel til å betale sivile krav på 150.000 kroner til tre av de fornærmede kvinnene, 120.000 kroner til to av de fornærmede kvinnene, mens han frikjennes for erstatningskravene for de fire resterende kvinnene.

Saken gikk i Borgarting mellom oktober og desember i fjor.

Sommeren 2020 ble Drevdal dømt i Oslo tingrett til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekt av ni kvinner og seksuell omgang med en 15 år gammel jente mellom 2005 og 2014. I tillegg ble han dømt til å betale de fornærmede i saken til sammen over 1,4 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Drevdal har hele tiden nektet straffskyld og anket dommen til lagmannsretten.

De fleste av de fornærmede var en del av kultur- og utelivsmiljøet rundt Drevdal, som blant annet var redaktør for magasinet Natt & Dag mellom 1995 og 2004 og pressesjef i Hovefestivalen mellom 2007 og 2014. Han ble til å begynne med omtalt som «kulturprofilen» i mediene.

I sitt innledningsforedrag i lagmannsretten sa aktor Trude Antonsen at det har kommet ytterligere to anmeldelser mot Drevdal. Den ene er henlagt på bevisets stilling, mens det ikke er avgjort om det skal tas ut tiltale i den andre saken.

Flere nyheter: