Menu
Jonas Gregaard gjorde en god jobb i brudd tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Gaudu vant i Critérium etter nytt Uno-X-brudd

Franske David Gaudu var sterkest av alle på oppløpet og vant den tredje etappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné tirsdag.

Av NTB | 07.06.2022 17:00:59

Sport: Tobias Halland Johannessen lå godt an i avslutningen, og med tre kilometer igjen var han godt plassert i kampen om sin og Uno-X-lagets første etappeseier i et verdenstour-ritt. Til slutt endte den lovende nordmannen på 11.-plass.

På oppløpet var belgiske Wout Van Aert fremst med få meter igjen, men han løftet armene da Gadau gjorde innslaget over målstreken. Dermed ble det fransk jubel.

Danske Jonas Gregaard fra Uno-X ble med i et tidlig tremannsbrudd, men de ble hentet igjen med fem kilometer igjen. Da hadde imidlertid dansken gjort en stor jobb i fronten hele dagen.

Uno-X-laget var mandag nær sin første triumf på verdenstournivå, men etter en dag i brudd ble Anders Skaarseth slått på målstreken. Tirsdag prøvde de seg igjen i brudd, denne gang med danske Gregaard.

Edvald Boasson Hagen jobbet tirsdag godt for TotalEnergie og sammenlagtleder Alexis Vuillermoz, men franskmannen falt langt bak i hovedfeltet etter hvert på den kuperte etappen. Han mistet ledelsen, og Van Aert har nå styringen på den gule ledertrøya.

Onsdag skal feltet gjennom en individuell tempo på 31 kilometer. Den går fra Montbrison til La Batie d’Urfé.

(©NTB)

Flere nyheter: