reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det gir ingen mening å kutte støtten til Verdens helseorganisasjon (WHO) nå, sier Melinda Gates. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gates’ stiftelse øker støtten til kampen mot koronaviruset

Verdens helseorganisasjon (WHO) får mer i støtte fra Bill og Melinda Gates til bekjempelse av koronaviruset. Stiftelsen har nå gitt over 250 millioner dollar.

Av NTB | 16.04.2020 18:02:41

Medisin og helse: Stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation er den nest største bidragsyteren til WHO etter USA og øker støtten med ytterligere 150 millioner dollar, slik at de nå har donert over 250 millioner, skriver Reuters. USA ga i fjor om lag 400 millioner.

Ekteparet understreker at det trengs en internasjonalt koordinert innsats gjennom WHO for å håndtere koronapandemien.

– Ingen organisasjon er perfekt, men dette er bare en internasjonal innsats som kommer til å hjelpe oss gjennom dette, og WHO ble dannet etter den andre verdenskrig for å håndtere akkurat slike ting. Å stanse bevilgningene nå gir absolutt ingen mening, sier Melinda Gates et intervju med ABC News.

USAs president Donald Trump kunngjorde onsdag at han stopper utbetalingen til FN-organisasjonen, og anklager organisasjonen for å ha gjort altfor lite for å bremse omfanget av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: