Menu
Som en følge av eksplosjonen, føk 12 kumlokk fra to kummer til værs. Det ble materielle skader på taket av malerhall, en vegg til Stordhallen og i kummene. FOTO: Aker Solutions

Gasseksplosjon kunne blitt fatal

12 kumlokk fløy opp i luften da det oppsto en gasseksplosjonen hos Aker Solutions. Hendelsen hadde potensial for å bli fatal.

Av Egil M Solberg | 11.02.2021 22:12:59

Arbeidsulykke: Det var fredag 29. januar klokka 11.47 at det fant sted en gasseksplosjon på verftsområdet.

Eksplosjonen ble forårsaket av en lekkasje fra et gassrør nede i en kum som ble antent av arbeid som pågikk på bakken i nærheten.

– Som en følge av eksplosjonen, føk 12 kumlokk fra to kummer til værs. Ingen personer ble truffet. Eksplosjonen har medført mindre materielle skader på taket av malerhall, en vegg til Stordhallen og i kummene, opplyser kommunikasjonsdirektør Odd Naustdal ved Aker Solutions til Haugesunds avis.

Eksplosjonen var så kraftig at kumlokk ble kastet rundt 60 meter opp i luften.

– Vi har ikke eksakt tall på det, men det ene bildet fra Stordhallen viser skader et stykke opp på bygningen, og den er 50 meter høy. Så er det altså skade på taket av malerhallen, sier Naustdal til avisa.

Totalt 15 personer som befant seg i nærheten av eksplosjonen. De har fått oppfølging av bedriftshelsetjenesten i form av hørselsundersøkelser og samtale, opplyser Naustdal til avisa.

Flere nyheter: