fbpx
Menu
Revisorselskapet KPMG ble frifunnet i Oslo tingrett, etter at Gartnerhallen anla erstatningssak mot dem. Nå anker Gartnerhallen dommen. Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Gartnerhallen anker dommen i erstatningssak mot KPMG

Oslo tingrett mente KPMG ikke kunne lastes for et underslag på 49 millioner kroner i Gartnerhallen og frifant revisjonsselskapet. Nå anker Gartnerhallen.

Av NTB | 03.12.2019 13:59:13

Økonomi og næringsliv: Det vedtok landsstyret i Gartnerhallen enstemmig mandag.

Dommen i Oslo tingrett ble avsagt under dissens, og det ble i dommen bemerket at KPMGs revisjon av Gartnerhallen på flere områder ikke var i tråd med god revisjonsskikk, opplyser Gartnerhallen i en pressemelding.

De anla sak mot KPMG etter at det ble avdekket at to personer, en bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen, hadde underslått drøyt 49 millioner kroner over en tiårsperiode. Begge er dømt til lange fengselsstraffer. Underslaget ble oppdaget i 2017.

– Vi mener KPMG tidlig skulle ha avdekket underslaget og at KPMG har opptrådt både uaktsomt og erstatningsansvarlig, sa administrerende direktør Elisabeth Morthen etter dommen i tingretten.

Gartnerhallen krevde 35 millioner kroner i erstatning fra KPMG. De har allerede fått inn 15 millioner kroner fra konkursboet til den dømte bonden.

KPMG har bestridt at de har handlet i strid med god revisjonsskikk og mener at det er styret i Gartnerhallen som er ansvarlig ettersom det er styret som har ansvar for internkontroll, ikke revisor.

(©NTB)

Flere nyheter: