reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Englands landslagssjef Gareth Southgate har gått med på 30 prosent lønnskutt under koronaviruskrisen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Gareth Southgate godtar 30 prosent lønnskutt

Gareth Southgate, som er Englands landslagssjef i fotball, har ifølge Sky Sports gått med på å gå ned 30 prosent i lønn under koronaviruskrisen.

Av NTB | 04.04.2020 22:47:22

Sport: – De økonomiske virkningene av viruset er ennå ikke klare, men vi ønsker å sørge for at vi gjør de rette tiltakene for å støtte organisasjonen og ta vare på våre ansatte, sier en talsmann for forbundet til kanalen.

Southgate går med på lønnskutt dagen etter at Premier League oppfordret alle eliteseriespillerne til å godta en tilsvarende lønnsreduksjon for å bidra til å hjelpe ligaen gjennom et inntektsbortfall som kan bli på over 10 milliarder kroner dersom sesongen ikke kan fullføres.

Lørdag var ligaen i møte med spillerforeningen PFA, som sier at spillerne ønsker å bidra økonomisk i krisen, men stiller seg tvilende til om lønnskutt er rett måte å gjøre det. Det pekes blant annet på at lønnskutt vil bety mindre skatteinntekter som i sin tur vil gå ut over helsevesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: