reklame for smiaa
Menu
Englands landslagssjef Gareth Southgate har gått med på 30 prosent lønnskutt under koronaviruskrisen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Gareth Southgate godtar 30 prosent lønnskutt, Neville følger etter

Gareth Southgate, som er Englands landslagssjef i fotball, har gått med på å gå ned 30 prosent i lønn under koronaviruskrisen. Det samme har Phil Neville gjort.

Av NTB | 06.04.2020 21:47:33

Sport: – De økonomiske virkningene av viruset er ennå ikke klare, men vi ønsker å sørge for at vi gjør de rette tiltakene for å støtte organisasjonen og ta vare på våre ansatte, sier en talsmann for forbundet til kanalen.

Southgate går med på lønnskutt dagen etter at Premier League oppfordret alle eliteseriespillerne til å godta en tilsvarende lønnsreduksjon for å bidra til å hjelpe ligaen gjennom et inntektsbortfall som kan bli på over 10 milliarder kroner dersom sesongen ikke kan fullføres.

Lørdag var ligaen i møte med spillerforeningen PFA, som sier at spillerne ønsker å bidra økonomisk i krisen, men stiller seg tvilende til om lønnskutt er rett måte å gjøre det. Det pekes blant annet på at lønnskutt vil bety mindre skatteinntekter som i sin tur vil gå ut over helsevesenet.

Også Phil Neville, landslagstrener for damelandslaget til England, har godtatt et lønnskutt på 30 prosent. Det ble bekreftet mandag, ifølge BBC. De skriver at Southgate tjener rundt tre millioner pund i året, mens Neville tjener rundt 300.000 pund.

(©NTB)

Flere nyheter: