reklame
Menu
Av de totalt 3201 flyene fra utlandet som landet på Oslo lufthavn mellom 1. mars og 12. mai, ble kun ett sendt til mottakssenteret for potensielt smittede. Foto: Hans O. Torgersen, Aftenposten POOL / NTB scanpix

Gardermoen: Kun ett av 3.201 fly fra utlandet sendt til smittemottak

Av de totalt 3201 flyene fra utlandet som landet på Oslo lufthavn mellom 1. mars og 12. mai ble kun ett sendt til mottakssenteret for potensielt smittede.

Av NTB | 15.05.2020 20:47:48

Fritid: Det viser tall fra Avinor VG har fått innsyn i.

I starten av mars ble det satt opp et eget mottakssenter for potensielt koronasmittede passasjerer på Oslo lufthavn Gardermoen. Det eneste flyet som ble sjekket i mottakssenteret kom fra franske Lyon 7. mars.

– Det var en helt uavklart situasjon. Vi visste at de kom fra ferie fra en belastet region. Da valgte vi å bruke mottakssenteret, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad i Ullensaker til VG.

– Dette er fly med antatt friske passasjerer som kan ha blitt utsatt for smitte. Alle de andre 3.200 flyene har vært regulære flighter, der vi ikke har fått noen meldinger på forhånd om at det var en uavklart situasjon.

Før tiltakene ble iverksatt landet det 29. februar et fly Innsbruck i Østerrike der åtte passasjerer var smittet.

I mars skal det også ha kommet et fly fra Solgården ferie- og helsesenter på Costa Blanca i Spania. Ifølge VG er 70 personer smittet og 10 personer døde etter å ha vært på Solgården.

(©NTB)

Flere nyheter: