reklame for Sheiken Bowling
Menu
Helseminister Magnus Heunicke (S) vil onsdag kveld orientere om koronasituasjonen i Danmark på en pressekonferanse. Foto: Olafur Steinar Gestsson / AP / NTB

Går mot delvis gjenåpning i Danmark

Danske myndigheter orienter om koronasituasjonen på en pressekonferanse onsdag kveld, hvor det ventes lettelser for blant annet kulturlivet.

Av NTB | 12.01.2022 14:37:07

Både kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og helseminister Magnus Heunicke (S) vil være blant de som deltar på pressekonferansen.

Epidemikommissionen, som gir sine råd til regjeringen og Folketinget, har anbefalt at det lempes på en rekke tiltak. Blant annet anbefaler de regjeringen at landets kinoer, konsertsteder, teatre og kulturhus kan gjenåpnes med krav om koronapass, munnbind og antallsbegrensninger.

– Vi har tenkt å følge anbefalingene, og vi er fullt oppmerksomme på at det er krevende for store deler av dansk kunst- og kulturliv å ha disse restriksjonene som har vært innført i en periode. Og vi håper å få støtte fra Folketinget, sier statsminister Mette Frederiksen (S) til dansk TV2.

Smittetallene i Danmark er fremdeles på et svært høyt nivå, men samtidig har antall innlagte holdt seg på et stabilt nivå. Rundt 50 prosent av den danske befolkningen har mottatt tredje vaksinedose.

(©NTB)

Flere nyheter: