Menu
Morten Gamst Pedersen, her i 2019 for Tromsø, skal være klar for Åsane i førstedivisjon. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB.

Gamst Pedersen klar for Åsane

Den tidligere landslagsspilleren Morten Gamst Pedersen (40) er klar for spill i Åsane og førstedivisjon kommende sesong.

Av NTB | 08.03.2022 15:59:47

Sport: Den rutinerte midtbanemannen gjennomgikk den medisinske testen tirsdag ettermiddag, og Åsane skriver på hjemmesiden at 40-åringen er klar på en ettårig avtale.

– Vi har to tanker i hodet samtidig når vi gjør dette. Den ene er kortsiktig, og den andre er langsiktig. Åsane skal inn i en beintøff OBOS-liga denne sesongen. For oss blir det avgjørende å få komponert en god nok tropp og et slagkraftig lag til å gjøre en god sesong. Gamsten er ingen ungdom, men en spiller på godt nivå som vil gjøre oss sterkere, sier sportssjef Kåre Ingebrigtsen.

BA var på plass da Pedersen ankom Flesland tidligere på dagen.

– Jeg skal prate med Kåre først, og så får vi se hva vi finner ut. Det er fint vær og litt sol, det er mørkt oppe i nord, sa Pedersen.

Ingebrigtsen har sagt at Pedersens navn ble aktuelt under en prat med hans agent Tore Pedersen på en treningsleir i Marbella i Spania, og at etter det gikk det «slag i slag».

Pedersen har 83 landskamper for Norge. De to siste sesongene har midtbanemannen spilt for Alta på nivå tre i norsk fotball. Nå blir det trolig ett nivå opp for den evigunge vadsøværingen.

Kristoffer Nesse Stephensen har også signert for Åsane. 30-åringen har signert en toårskontrakt med klubben han allerede har 87 kamper for. Han rakk å score elleve mål før han forlot klubben i 2017.

(©NTB)