Menu
Pau Morer i en eliteseriekamp for Sandefjord i 2017. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Gammel kampfiksingssak fra Eliteserien avdekket: Sandefjord-spiller ble utestengt i ni måneder

Pau Morer fikk et mistenkelig gult kort i sin siste Sandefjord-kamp i 2018. Spanjolen ble etterforsket og utelukket fra fotballen i godt over et halvår.

Av NTB | 03.06.2022 18:31:14

Sport: Det avslører Bergensavisen. Morer pådro seg kortet tidlig i sesongavslutningen mot Molde i Eliteserien. Etterpå varslet et spillselskap om unormalt mange veddemål på at han kom til å få gult i oppgjøret.

Flere av dem ble satt av Morers venner i Spania. Det ble gjort undersøkelser hos spansk politi, Lotteritilsynet og Norges Fotballforbund. Til slutt ble midtbanespilleren utestengt fra fotballen i ni måneder.

Domsutvalget i NFF trodde ikke på Morers forklaring. Dommen falt våren 2020.

– Jeg gjorde ikke noe galt. Jeg gjorde ikke noe som jeg selv tjente penger på. Men jeg var ung og uerfaren, og alt endte opp feil for meg. Men jeg gjorde ikke noe som jeg tjente på, sier Morer til BA to år senere.

– Jeg har betalt for det jeg gjorde med ni måneder uten å spille. Nå er jeg tilbake og er fornøyd. Jeg lærte av det som skjedde, legger han til.

Morer forlot Sandefjord etter nedrykket i 2018-sesongen. Klubbens daglig leder Espen Bugge Pettersen ser alvorlig på saken.

– Klubben finner slike handlinger særdeles uønsket. Våre trenere og spillere er selvfølgelig klar over regelverket med tanke på kampfiksing, sier han til BA.

(©NTB)

Flere nyheter: