reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nye analysemetoder har avslørt positive dopingprøver fra London-OL. Her fra Hyde Park under lekene i 2012. Foto: Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA / NTB

Gamle dopingprøver har felt 73 utøvere fra London-OL

Det internasjonale testbyrået (ITA) har analysert 2727 dopingprøver fra OL i London 2012 på nytt. Arbeidet har ledet til 73 nye positive prøver.

Av NTB | 06.12.2022 06:26:48

Sport: Med nye analyseverktøy har testbyrået avslørt flere utøvere som brøt reglene for bruk av ulovlige stoffer under OL i London 2012.

73 av de 2727 prøvene som passerte kontrollen for ti år siden, har vist seg å inneholde spor av forbudte stoffer. Resultatene har ført til at 31 medaljører i fire grener har måttet returnere sine medaljer, opplyser ITA i en pressemelding.

– Resultatet viser tydelig at i kampen mot doping skal alle midler vi har til rådighet tas i bruk for å beskytte rettferdigheten og utøverne, sier ITA-direktør Benjamin Cohen.

– Noen ganger er tid et slikt verktøy som gjør det mulig å ta ny vitenskap og nye metoder i bruk på prøver som ble avgitt for flere år siden, fortsetter han.

ITA har hovedsakelig konsentrert seg om å reanalysere prøver i grener som typisk er preget av doping. Vektløftere skal stå for 36 av de 73 prøvene, mens friidrett hadde 28 positive prøver.

Spesielt anabole steroider skal ha blitt oppdaget lettere med de nye analyseverktøyene.

– De som jukser skal aldri føle seg trygge, ikke nå, ikke i morgen, ikke om ti år, sier Cohen.

Flere nyheter: