reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Bob Baffert (i midten) kunne feire en ny storseier på galoppbanen lørdag. Foto: Michael Conroy, AP / NTB

Galoppseier verdt 27 mill. kroner – treneren med en rekke dopingsaker

Galopphesten Authentic suste inn til seier i Breeder's Cup Classic og vel 27 millioner kroner i premie, men triumfen er merket av dopinganklager mot treneren.

Av NTB | 08.11.2020 09:52:57

Sport: Bob Baffert har vært en meget suksessrik galopptrener i USA i 40 år, men hans stallhester avla en rekke positive dopingprøver opp gjennom årene. Det er blitt tre bare de siste seks månedene.

Senest i sommer ble Baffert utelukket i 15 dager på grunn av dopingsaker. Onsdag gikk han ut med en pressemelding der han ifølge nyhetsbyrået AP innrømmet at rutinene i stallen hans måtte bli bedre.

Authentic dro lørdag unna i tet hele veien og har vunnet seks av åtte mulige løp i karrieren. 3-åringen står med vel 90 millioner kroner inntjent så langt i karrieren.

– Denne seieren trengte jeg. Gjorde jeg ikke?, sa Baffert med henvisning til alle spørsmålene rundt doping de siste dagene.

Breeder’s-helgen i USA er den mest pengestinne i verden i galoppsporten. Det deles ut vel 270 millioner kroner i premier til hesteeierne.

Det var dramatikk i opptakten. Tre toppryttere måtte melde avbud etter å ha testet positivt for covid-19. En hest ble også avlivet ute i banen kort før start i hovedløpet der Authentic vant.

(©NTB)

Flere nyheter: