reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arsenal slo Chelsea og beholdt tabelledelsen i Premier League. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Gabriel sikret Arsenal-seier i hett byderby: – Godt å være på topp igjen

Det var flere harde dueller og høyt tenningsnivå da Arsenal slo byrival Chelsea 1-0 søndag. Med resultatet beholder Arsenal tetplassen i Premier League-toppen.

Av NTB | 06.11.2022 15:41:16

Sport: Arsenal kom til kampen med seier i sine to siste bortemøter mot Chelsea i ligaen, og søndag måtte Martin Ødegaards lag vinne for å beholde tabelledelsen.

De røde og hvite fra Nord-London hadde vært ligaledere i ti strake serierunder. Denne rekken ble utvidet etter trepoengeren på Stamford Bridge. To poeng bak følger Manchester City.

– Det er mange som har sagt at vi må vise oss i store kamper og på bortebane, og det gjør vi i dag. Det er godt å være tilbake på topp igjen, sa Ødegaard til Viaplay etter kampen.

– Stopperne ryddet godt opp bak der. Det føles veldig godt og trygt hele veien. Vi har vært gode hele sesongen og vinner på forskjellige måter mot ulike lag. Vi skal ikke ta av, fortsatte kapteinen.

Arsenal styrte bortekampen og holdt klart mest på ballen. Kvarteret ut i annen omgang sendte Gabriel gjestene til himmels da han var først på et hjørnespark fra Bukayo Saka.

Oppgjøret var Pierre-Emerick Aubameyangs første mot Arsenal etter at han ble fratatt kapteinsbindet og sendt på dør i januar. Da gikk han til Barcelona, men i sommer ble han hentet tilbake til Premier League av London-rival Chelsea. Han kom ikke mye til sin rett i kampen.

Det tente til etter en snau halvtime da Aubameyang stemplet Ben White og fikk tildelt gult kort. Arsenal-manager Mikel Arteta viste tydelige tegn på at han mente sin tidligere elev burde blitt utvist.

Tidlig i annen omgang var det César Azpilicuetas tur til å havne i dommerens bok for en stempling på Gabriel Martinelli.

Sakas hjørnespark satte ut Chelsea-forsvaret, som måtte se ballen gå gjennom nær hele feltet før Gabriel tuppet den i mål til ellevill jubel.

Etter scoringen fortsatte bortelaget å presse og kom til flere sjanser. Chelsea på sin side så resignerte ut da Arsenal nærmest kunne kontrollere inn byderbyet til tre poeng.

Chelsea slet med å sette gjestene under press og gikk på sitt første tap på eget gress denne sesongen. De står uten seier på sine fire siste ligakamper, og de to seneste har gitt null poeng. Blåtrøyene har scoret kun to mål i denne perioden.

Arsenal styrte kampen i Vest-London, og etter en jevn første omgang sendte Gabriel gjestene i ledelsen i det 62. minutt.

(©NTB)

Flere nyheter: