Menu
Gabriel Jesus gjorde en god kamp for City og scoret to mål da de vant 2-1 over Everton. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix.

Gabriel Jesus sørget for Ancelottis første Everton-tap – West Ham kjørte over Bournemouth

I fraværet av Sergio Agüero tok Gabriel Jesus ansvar i 2-1-seieren over Everton. Et Joshua King-løst Bournemouth ble herjet med av West Ham og tapte 0-4.

Av NTB | 01.01.2020 20:24:37

Sport: Brasilianske Jesus trives godt med å spille mot Everton, og onsdagens to scoringer var hans sjette og sjuende mot klubben. Og det på hans siste fem kamper mot Carlo Ancelottis menn.

For etter en tam 1. omgang uten det helt store, eksploderte det i andre akt.

Seks minutter ut i den andre omgangen satt den endelig for hjemmelaget. Gabriel Jesus fikk ballen på 17 meter, dro seg inn i banen og skrudde ballen i lengste hjørne. Jordan Pickford fikk noen fingre på ballen, men ikke nok til å hindre mål.

Bare minuttet etter var Dominic Calvert-Lewin nære ved å utligne etter en corner, men hodestøtet fra spissen gikk via en lyseblå og like utenfor.

Etter drøye timen satt den igjen fra Jesus. Han kom alene med Pickford og banket ballen i nærmeste hjørne.

Jesus holdt på å bli tremålsscorer da han igjen kom alene med Pickford etter 80 minutter, men denne gangen gikk forsøket i stolpen. Dermed endte det 2-1.

– Vi spilte en god kamp. Jeg er fornøyd med tre poeng. Det betyr at vi fortsatt er i ryggen på Leicester. Noen lag velger å gi opp når det er så langt opp til 1.-plassen, men vi skal aldri gi opp, sa Pep Guardiola etter seieren.

2-1-seieren gjør at City (44 poeng) er elleve poeng bak Liverpool (55), som har to kamper mindre spilt enn Leicester (45) på 2.-plass og City på 3.-plass. Mye tyder på at kampen om 2.-plassen kommer til å stå mellom de to lagene ettersom Chelsea (36) på 4.-plass har et stykke opp.

Tapet var Ancelottis første som Everton-trener, etter sju poeng på de første tre kampene. De er fortsatt nummer ti med 25 poeng.

– Manchester City spilte en meget god kamp. De fortjente å vinne, de var bedre enn oss. Vi trenger tid til å bli bedre og trene på ting som ikke sitter enda, sa Ancelotti.

Først skjøt Noble ballen i mål fra 17 meter – via et Bournemouth-bein, før 2-0 var av det meget lekre slaget. Sebastian Haller saksesparket inn West Hams andre etter 25 minutter etter innlegg fra Ryan Fredericks.

Noble ble så felt ti minutter før pause av Harry Wilson i Bournemouth-boksen. Straffe ble dømt, og den ble satt i mål av kapteinen.

Felipe Anderson fikk æren av fastsette sluttresultatet til 4-0 etter halvspilt 2. omgang da han kom alene med Aaron Ramsdale og var iskald.

– Spillerne var utrolige fra starten av. Jeg har ikke hatt mye tid til å jobbe med dem, men de spilte fabelaktig, sa Moyes.

I den tredje kampen som startet 18.30 spilte Norwich, med Alexander Tettey fra start, 1-1 hjemme mot Crystal Palace.

Richarlison sørget for 2-1 med 20 minutter igjen av oppgjøret. Everton brøt høyt i banen, og brasilianeren pirket inn reduseringen fra tre meter, etter pasning fra Theo Walcott.

Anført av kaptein Mark Noble kjørte West Ham, med David Moyes som ny trener, over Bournemouth på 2020s første dag. Joshua King var ikke med grunnet skaden han pådro seg i forrige seriekamp.

(©NTB)

Flere nyheter: