Menu
Mikel Arteta forsterker laget med Gabriel Jesus. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Gabriel Jesus gjenforenes med Arteta i Arsenal: – Veldig intelligent

Brasil-angriperen Gabriel Jesus forlater Manchester City og slutter seg til ligarival Arsenal. Han er London-lagets tredje forsterkning i sommer.

Av NTB | 04.07.2022 10:02:04

Sport: Overgangen ble bekreftet av Arsenal mandag. Kjøpssummen er rapportert å være på om lag 45 millioner pund. Det tilsvarer 542 millioner kroner. Jesus har signert en femårskontrakt med Martin Ødegaards klubb og skal bære nummer ni på drakten.

– Dette er en posisjon som har vært på radaren vår i lang tid, og jeg er veldig glad for at vi har fått en spiller vi har ønsket oss lenge, sier manager Mikel Arteta.

Han har tidligere samarbeidet med Jesus da spanjolen var assistenten til Pep Guardiola i City. Jesus gleder seg over gjenforeningen.

– Han hjalp meg mye i City. Vi ville alltid stå igjen etter treningen for å øve på avslutninger sammen. Han er veldig intelligent og var en fantastisk spiller, sier brasilianeren.

– Jeg fulgte naturligvis ikke europeisk fotball så tett, men da jeg så spillerne her så var det bare «wow, dette er en stor klubb», sier Jesus.

Jesus ble hentet til den lyseblå delen av Manchester i januar 2017, og har siden spilt en viktig rolle for Pep Guardiolas lag. I sesongavslutningen i 2018 scoret han målet som gjorde City historisk da klubben stoppet Premier League-sesongen på 100 poeng.

25-åringen forlater Manchester City med fire ligatitler, fire ligacuptriumfer, én FA cuppokal og to seirer i Community Shield på merittlista. Totalt endte han på 95 mål og 46 målgivende for klubben.

Arsenal har denne sommeren allerede sikret seg målvakten Matt Turner og midtbanespilleren Fábio Vieira. Dessuten har også den 19 år gamle brasilianske vingen Marquinhos signert for klubben.

Han forteller at han pleide å følge med på spillere i Europa fra ung alder. Da var Thierry Henry i Arsenal en av de største heltene.

Sist sesong ble brasilianeren ofte benyttet på kanten, og han noterte seg til slutt for like mange målgivende pasninger som nettkjenninger (8).

(©NTB)