Menu
G7-landene og EU øker presset på Russland og ble under sitt toppmøte søndag enige om å innføre forbud mot import av russisk gull. Foto: AP / NTB

G7-land enige om å boikotte russisk gull

G7-landenes ledere er enige om å innføre forbud mot import av russisk gull, men ikke russisk gull som alt er i omløp.

Av NTB | 26.06.2022 14:16:09

Krig og konflikter: – USA har påført Putin kostnader som savner sidestykke ved å nekte ham de inntekter han behøver for å finansiere krigen sin i Ukraina, tvitret USAs president Joe Biden foran søndagens G7-toppmøte i Tyskland.

– G7 vil kunngjøre at vi vil forby import av russisk gull, som er en betydelig eksportvare som innbringer titall milliarder dollar til Russland, skrev han.

Noen timer senere kom bekreftelsen fra G7-ledernes toppmøte om at både de og EU vil slutte opp om et forbudet mot å importere mer gull fra Russland.

En boikott av russisk gull «vil direkte ramme de russiske oligarkene og hjertet av Putins krigsmaskin», heter det i en uttalelse fra Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Vesten har tidligere innført en rekke sanksjoner mot Russland og sentrale personer i kretsen rundt president Vladimir Putin.

Gull er Russlands nest viktigste eksportprodukt etter olje og gass, og i 2021 eksporterte Russland gull til en verdi av over 150 milliarder kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: