Menu
Land som produserer olje og gass, bes øke produksjonen av G7-landene. Foto. Blake Ovard / The Hobbs Daily News-Sun via AP / NTB

G7 ber oljeproduserende land øke produksjonen

G7-landene ber i en felles uttalelse alle land som produserer olje og gass om å øke produksjonen for å begrense konsekvensene av krigen i Ukraina.

Av NTB | 10.03.2022 21:10:07

Politikk: – Vi oppfordrer alle olje- og gassproduserende land til å opptre på en ansvarlig måte og undersøke sine evner til å øke leveransene til internasjonale markeder, sier energiministrene i G7 i en felles uttalelse.

Gruppa ber særlig land som ikke produserer på full kapasitet, om å ta grep og bemerker at Opec har en nøkkelrolle.

G7 er et forum for sju industriland. Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada er medlemmer. Også Russland var medlem fra 1998 til de ble kastet ut i 2014, grunnet annekteringen av Krim.

Olje- og energidepartementet bekrefter at Norge jobber for å møte etterspørselen fra allierte og partnere.

Han opplyser at selskapene gjør kontinuerlig vurderinger av hvilke muligheter de har i sin felt-, funn- og leteportefølje for lønnsom fremtidig gassproduksjon.

– Når LNG-eksporten fra Melkøya starter igjen etter brannen i 2020, vil det kunne bidra med gassvolumer inn i det globale gassmarkedet, skriver han.

Energiministrene legger til at det var «nødvendig å vurdere effektive tiltak for å stanse økte gasspriser».

– I lys av den meget alvorlige sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa er det et uttrykt ønske fra våre allierte og partnere at det daglig produseres så mye gass og olje som mulig fra norske felt. Feltene på norsk sokkel produserer så mye de kan, eller helt nær dette, skriver statssekretær Amund Vik (Ap) i en epost til NTB

(©NTB)

Flere nyheter: