Menu
Vålerengas Seedy Jatta var i aksjon på det norske G18-landslaget i kvalifiseringen til G19-EM i Larvik tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

G19: Norsk tap for Georgia i EM-kvalifiseringen i Larvik

Norge tapte 0-1 for Georgia og mistet med det gruppeseieren i kvalifiseringen til G19-EM. Laget er likevel videre til eliterunden neste år.

Av NTB | 12.10.2021 17:08:16

Sport: Pål Arne Johansens utvalgte fikk store problemer med å komme til målsjanser mot et godt defensivt Georgia-lag som hadde spilt 0-0 mot Wales og slått Kosovo 1-0. Norge kom til kampen med 3-0 og 5-0 mot Kosovo og Wales.

Gizo Mamageishvilis mål etter 26 minutter i 1. omgang ble kampens eneste og kom mot spillets gang.

Norge hadde en gylden mulighet til utligning da Seedy Jatta ble felt av den georgiske målvakten inne i feltet. Bryan Fiabema misset på straffen da målvakten Luka Kharatishvili valgte rett hjørne og reddet forsøket fra den norske Chelsea-spilleren.

Kort etter sidebytte hadde gjestene en treffer i tverrligger før den norske målvakten Isak Solberg reddet mesterlig på streken i kaoset inne i feltet.

Georgia var betydelig tøffere i presset sitt, men det norske laget dominerte banespillet mer og mer etter hvert, men de helt store målsjansene uteble. Odin Holm hadde et godt forsøk etter 72 minutter, men skuddet ble plukket ned av målvakten.

Til tross for mange store muligheter i sluttminuttene klarte ikke Norge å få ballen i mål. Blant annet hadde Fiabema en treffer på utsiden av krysstanga.

Norge var allerede klar for eliterunden der sluttspillbillettene deles ut, men gruppeseier ville hatt betydning for seedingen i neste trekning.

(©NTB)

Flere nyheter: