Menu
Prisforskjellen på strøm økte mellom Sør-Norge og Midt- og Nord-Norge i forrige uke. Foto: Paul Kleiven / NTB

Fyllingsgraden i norske vannmagasiner på sitt laveste siden 2006

Fyllingsgraden i norske vannmagasiner var i uke 41 på 67,5 prosent. Det er det laveste siden 2006, og lover dårlig for strømprisene i landet fremover.

Av NTB | 20.10.2021 17:22:34

Natur og miljø: For årene 2001–2020 har medianverdien for fyllingsgraden vært på 82,9 prosent på dette tidspunktet, skriver NRK, som viser til NVEs magasinstatistikk.

Høyest magasinfylling hadde Nord-Norge, med 83 prosent. Sørvest-Norge hadde på sin side lavest fylling med 56,9 prosent.

NVEs ukesrapport viser også at strømprisen i Sør-Norge allerede var fire og en halv ganger høyere i Sør-Norge enn i Nord-Norge forrige uke. Årsaken er en kraftig nedgang i prisen i nord.

Ukesprisen på strøm i Midt- og Nord-Norge var 23 øre/kWh i forrige uke. Det er en nedgang på 45 prosent for Midt-Norge og 28 prosent i Nord-Norge sammenlignet med uka før. I Sør-Norge var prisen 105 øre/kWh.

Kraftprisene i hele landet ble noe redusert gjennom uka. Høy vindkraftproduksjon ga tidvis import av rimelig kraft fra Sverige og kontinentet.

Kraftforbruket økte på sin side med 11 prosent forrige uke, og er nå på sitt høyeste siden i vår. Årsaken er kaldere vær og høyere forbruk til oppvarming.

(©NTB)

Flere nyheter: