Menu
Christian Tybring-Gjedde har bedt om votering i stortingsgruppen om Frps regjeringsdeltakelse, men det blir det ikke noe av. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fylkesledere i Frp vil ut av regjering – krever ekstraordinært landsstyremøte

Frp-fylkesledere i Troms og Finnmark og Innlandet vil ut av regjering og krever ekstraordinært landsstyremøte.

Av NTB | 15.01.2020 11:39:37

Politikk: Kravet kommer etter at regjeringen har besluttet å hente hjem to barn og en norsk-pakistansk kvinne som hadde sluttet seg til IS.

Fylkesleder i Troms og Finnmark Frp Odd Eilert Persen sier han ikke lenger kjenner seg igjen i partiet.

– Det er på høy tid at vi går ut, før vi raserer det siste som er igjen av det som heter Frp. Det som foregår, er rett og slett flaut. Det er vondt for oss ekte Frp-ere å oppleve, sier han.

Fylkeslederen i Nordland sier han forventer at Frp-leder Siv Jensen nå innkaller til ekstraordinært landsstyremøte.

– Våre regjeringspartnere har falt oss i ryggen, dette kan ikke Frp akseptere. Tillitsvalgte og medlemmer i Nordland er fly forbannet, telefonen har kimet fra nyheten var presentert, sier fylkesleder Dagfinn Henrik Olsen i Nordland Frp til TV 2.

– Nå blir saken håndtert av partiledelsen, sier han.

Men også han reagerer sterkt på at regjeringen henter kvinnen hjem. Et lyskespark mot Frp fra Erna, mener han.

– Jeg trodde vi var enige om at vi overhodet ikke forhandler med terrorister, sier Sve.

– Jeg begriper ikke hva Erna tenker på, sier han.

Han spør om det er viktigere for statsministeren å hente hjem kvinnen enn å ha en velfungerende regjering.

Partileder Siv Jensen har foreløpig ikke uttalt seg om kravet om ekstraordinært landsstyremøte.

– Det er ikke gruppen som avgjør regjeringsdeltakelse, noe Christian også vet, så det blir ikke voteringstema, opplyser parlamentarisk leder Hans Andreas Limi til NTB.

Flere politikere i stortingsgruppen som TV 2 har snakket med, sier de aldri har fått så mange henvendelser som etter at nyheten om den 29 år gamle kvinnen kom tirsdag.

– Vi har ingen troverdighet overfor velgerne. Hver dag i regjering så svikter vi våre velgere. Det siste er dette med IS-barna. Vi sitter som noen rævsleikere for Høyre, Venstre og KrF. De får gjøre akkurat som de vil. Det er blitt det nye Frp, jeg kjenner meg ikke igjen i partiet. Det er direkte flaut å være både fylkesleder og representere dette partiet som det er i dag, sier Persen til NRK.

Leder Frank Sve i Møre og Romsdal, Frps største fylkeslag, vil ikke svare på om han mener partiet bør gå ut av regjering.

Christian Tybring-Gjedde har varslet at han vil be om en avstemning om regjeringsdeltakelsen når Frps stortingsrepresentanter møtes til ordinært gruppemøte klokka 15 onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: