reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tyson Fury etter å ha levert det avgjørende slaget i kampen mot Deontay Wilder i ellevte runde. Foto: Wade Vandervort / Las Vegas Sun via AP / NTB

Fury plasserer seg selv på topp over Ali og Frazer etter ny triumf

Tungvektsmester Tyson Fury hylles etter lørdagens episke seier over Deontay Wilder. Selv mener han at ingen i historien har vært bedre.

Av NTB | 10.10.2021 11:52:22

Sport: Etter seieren i det som omtales som en av de beste kampene noensinne, var Fury først forsiktig med å sammenligne seg selv med storheter som Muhammad Ali og Joe Frazier.

– Jeg liker ikke å sammenligne meg med boksere fra fortiden, for det er fantasi og ikke virkelighet, sa Fury.

Så ble han lokket utpå.

Bokseeksperter sier det er vanskelig å finne en kamp som har vært like god som den Fury og Wilder gikk i Las Vegas.

– Jeg har vært i gamet i 57 år og jeg har virkelig aldri sett en tungvektskamp så utrolig som denne, sa Bob Arum.

Fury ble sendt i kanvasen flere ganger, men forsvarte WBC-tungvektstittelen i boksing med knockoutseier over Wilder i ellevte runde.

Oppgjøret i Las Vegas beskrives som en klassiker allerede. Fury avgjorde etter en intens kamp der begge boksere ble sendt i kanvasen flere ganger.

Fury så ut til å ha sikret seg overtaket i tredje runde, før Wilder svarte med å sende Fury ned to ganger. Den engelske mesteren hang i tauene i fjerde runde, men kjempet seg videre.

– Slag som det kan avslutte karrierer. Jeg håper han er OK, for han tok mye juling i kveld. Aldri tvil på meg. Jeg leverer når det gjelder, sa Fury.

Kampen var den tredje i rekken mellom de to. Den første endte i et kontroversielt uavgjortresultat, før Fury vant på knockout i sjuende runde for 20 måneder siden.

– Det har vært så mange av dem, så mange store mestere. Uten å høres for frekk ut, vil jeg plassere meg selv på topp. Jeg tror jeg kunne slått hvem som helst fra historien, hvem som helst, sa Fury.

Han er promotør for Fury og var det samme for 27 av Alis kamper, inkludert thrilleren i 1975 mot Frazier som kalles «Thrilla in Manila».

I tiende runde sto seieren og vippet mellom de to, men i den ellevte avgjorde Fury med en uppercut etterfulgt av en hook som sendte Wilder i kanvasen, nesten bevisstløs.

(©NTB)

Flere nyheter: