fbpx
Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fungerte som hallik for dattera

Da politiet kom på besøk var dattera iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære». Nå er moren i 50-årene dømt til ubetinget fengsel for å selge seksuelle tjenester for dattera.

Av Egil M Solberg | 16.12.2019 00:49:00

Domstol: En kvinne i 50-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til ubetinget fengsel i sju måneder for å ha fungert som hallik for sin egen datter, melder Bergensavisa.

Kvinnen i 50-årene har selv tjent til livets opphold i flere tiår som prostituert, skriver avisa.

Da to politimenn banket på døren til en leilighet like ved tinghuset i Bergen i 2016, ble døren åpnet av en langt yngre kvinne. Hun snakket ikke norsk og var iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære», ifølge tjenestemennene.

Inne i leiligheten traff de den unge kvinnens mor og en mann.

Både mor og datter benektet at sistnevnte hadde solgt sex, men da politiet innkalte åtte kunder pekte de ut datteren og ikke moren som den de hadde kjøpt seksuelle tjenester fra.

Den eldre kvinnen hadde opprettet annonser, holdt kontakt med sexkunder, tok imot betaling, førte regnskap og betalte husleie for datteren som bare hadde vært i Norge noen dager.

Domstolen slo fast at moren hadde drevet kynisk utnyttelse av den sårbare datteren og dømte henne til sju måneders ubetinget fengsel og inndragning av 275.000 kroner.

Kvinnen er også to ganger tidligere dømt for hallikvirksomhet, i 2010 og i 2014.

Flere nyheter: