Menu
Utenlandske turister kan fra 1. mai reise til Thailand uten å måtte teste seg eller tilbringe en natt på karantenehotell såfremt de er fullvaksinert mot covid-19. Her fra flyplassen utenfor Bangkok. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Fullvaksinerte turister slipper karantene og koronatest i Thailand

Fra 1. mai slipper reisende til Thailand både å teste seg for koronaviruset og å tilbringe de første dagene i karantene.

Av NTB | 22.04.2022 15:34:39

Medisin og helse: Myndighetene håper at bortfallet av vaksinekravet vil bidra til å lokke turistene tilbake etter to år med strenge restriksjoner.

– Vi er et land som er avhengig at turistindustrien, spesielt i disse tider. Dette vil bidra til å hjelpe økonomien framover, sa Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha fredag.

Personer som ikke er vaksinert mot covid-19, vil fortsatt måtte vise fram dokumentasjon på en negativ koronatest som er tatt mindre enn 72 timer før ankomst.

Alle må registrere seg på nettet og legge fram dokumentasjon på at de har en forsikring som dekker koronabehandling for minst 10.000 dollar, tilsvarende rundt 90.000 kroner.

Fram til nå har de som reiser til Thailand, måttet tar en koronatest ved ankomst og deretter tilbringe første natt i et karantenehotell.

Koronapandemien fører fortsatt til mange sykehusinnleggelser og dødsfall i Thailand. Fredag ble det registrert 128 nye koronarelaterte dødsfall, ifølge helsemyndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: