Menu
Frp og Terje Halleland fikk gjennomslag for forslaget om å utvide støtten til haugesund lufthavn i kveld. FOTO: Privat / FrP

Fullt gjennomslag for Haugesund lufthavn

FrP fikk i kveld fullt gjennomslag for å utvide støtten til Haugesund lufthavn på Karmøy.

Av Egil M Solberg | 19.02.2021 19:46:57

Flyplass: Et flertall i finanskomiteen, alle unntatt medlemmet fra Miljøpartiet De Grønne, viser til at flyplassene i Haugesund og Torp er viktige flyplasser både for innbyggere i kommunen og de som bor i nærheten.

Flertallet mener disse flyplassene som alle andre trenger forutsigbarhet og bør få forlenget støtten frem til 1. juli med ytterligere 45 millioner kroner til Torp og 12 millioner kroner til Haugesund.

Det var Halleland som fremmet forslaget under et ekstraordinært gruppemøte i sist uke. Allerede i dag fikk hans forslag gjennomslag.

Haugesund har fått bevilget 18,5 millioner kroner frem til og med april. Nå får de 12 millioner ekstra for ytterligere to måneder. Det blir totalt 30,5 første halvår for flyplassen på Helganes.

Et annet flertall, ved medlemmer fra arbeiderpartiet, Fremskritspartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, fremmet følgende forslag:

Stortinget ber regjeringen komme raskt tilbake til Stortinget hvis det skulle være behov for ytterligere midler for å sikre drift.

– Jeg er glad for at vi fikk flertall for forslaget vi har jobbet med en tid nå. Dette er et viktig gjennomslag for å skaffe flyplassen på Helganes mer forutsigbare rammer. Dette er de samme rammene som Avinor sine flyplasser har fått og da burde det være en selvfølge at de private flyplassene får den samme støtten, sier Halleland.

Forslaget vil bli fremmet i neste uke og kommer til å få flertall.

Hør intervju fra tidligere i uken om saken fra vår podcast

Flere nyheter: