Menu
Glenn Solberg er en av flere landslagssjefer med store smitteutfordringer i håndball-EM. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

Fullstendig tysk EM-kaos etter ny koronasmitte – Spania og Norge eneste «friske» lag

Tysklands EM-tropp i håndball er rammet av ytterligere tre koronasyke spillere et døgn før kampen mot Spania. Det råder viruskrise i mesterskapet.

Av NTB | 19.01.2022 18:52:03

sport: Verst er situasjonen i Norges hovedrundegruppe i Bratislava.

Tysklands håndballforbund meldte onsdag ettermiddag at ytterligere tre spillere, i tillegg til de ni fra tidligere, har avlagt positiv test. En leder er også rammet. Det gjør at tyskerne bare har 13 spillere tilgjengelig til kamp. Og torsdag morgen skal troppen gjennom en ny testrunde.

Ifølge Sport1.de er det diskutert blant de tyske lederne om det kan være et alternativ å trekke laget fra EM. Også Bundesliga skal ha vært med i uformelle møter. Ligaen skal se på det som uholdbart å sende spiller på spiller til EM.

Tyskland møter Norge fredag etter kamp mot Spania dagen før.

Også Björn Sätherström i støtteapparatet er smittet og isolert.

Sverige spiller i samme gruppe som Norge i hovedrunden og starter den mot Russland torsdag.

Onsdag fikk også russerne en nedslående beskjed. Lagets storskytter Sergej Kosorotov er i isolasjon etter en positiv koronaprøve. Det gjør at han er uaktuell for spill i minst seks dager. To andre russiske spillere ble isolert tidligere denne uka.

Polen har også hatt sine tilfeller underveis i EM og manglet flere sentrale folk mot Tyskland tirsdag.

Norge har så langt ikke en eneste positiv koronatest før eller under EM.

– Vi skal testes etter trening i kveld (onsdag). Så kommer svarene torsdag morgen, sier Norges landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.

Heller ikke Spania har meldt inn noe tilfelle av koronasmitte hittil i EM. Spania er tittelforsvarer.

Sveriges Niclas Ekberg er smittet og plassert i isolasjon på et hotell der hans lagkamerater Daniel Pettersson og Max Darj oppholder seg fra tidligere.

Svenskenes norske trener Glenn Solberg sa tirsdag at han nesten ventet nye positive prøver i eget lag. Han fikk rett. Troppene til Sverige og Tyskland bor på samme hotell som Norge i Bratislava. Det samme gjelder Spania, Russland og Polen.

(©NTB)