Menu
Det er mange som vil ut og stå på ski når det er fint vær og godt føre. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Fulle tog på vei til Oslomarka: – Folk har selv et ansvar

Skigåere på vei til Oslomarka sto lørdag tett i tett på både tog og perronger. Ikke en ønskelig situasjon, sier Vy.

Av NTB | 16.01.2021 16:23:54

Økonomi og næringsliv: En tipser sier til VG at toget mellom Oslo og Gjøvik lørdag morgen var stappfullt.

Det har også tidligere denne måneden kommet meldinger om fulle tog og T-banetog i Oslo-området når det har vært fint vær og skiføre. Midstuen T-banestasjon på linje 1, Frognerseteren, ble stengt av sikkerhetsmessige hensyn forrige helg.

– Det er selvfølgelig ikke en situasjon vi ønsker. Vi vil at folk skal ta myndighetenes oppfordring om å ikke reise kollektivt hvis ikke man absolutt må, på alvor. Hvis de skal på skitur, anbefaler vi å ta bilen eller legge turen til nærmiljøet, av hensyn til smittevern, sier kommunikasjonssjef Tiril Rake Helgesen i Vy til NTB.

– Men vi har ingen myndighet til å kaste folk av togene, eller nekte dem å gå om bord. Folk har selv et ansvar om å holde avstand eller ikke reise, sier Helgesen.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til NTB at det er opp til transportselskapene og kommunene selv å bestemme hvordan de best kan tilpasse kapasitet og tiltak for å redusere trengsel. Det har vært en utfordring gjennom hele pandemien.

– Utfordringen løses nok best hvis folk selv tar ansvar og planlegger sine kollektivreiser godt, sier han

– Derfor er det viktig at den enkelte tar ansvar og forsøker å bruke alternative transportmidler i helgene, reiser på tidspunkter som man vet ikke alle andre reiser, og selvsagt er helt frisk og iført munnbind når man reiser, sier Nakstad.

Det var først og fremst i morgentimene at det var for mange folk, ifølge Helgesen i Vy.

– Vi kommer til å sette inn et ekstra togsett på søndag, i tillegg til to ekstraavganger i morgentimene. Dette er ikke fordi vi ønsker at flere skal reise, men for å fordele folk mest mulig, sier hun.

Vy satte inn ekstra personell på stasjonsområdene for å veilede folk lørdag morgen.

Helsemyndighetene er bekymret for at stor trengsel på kollektivtrafikken kan medføre økt smitterisiko, også når alle bruker munnbind.

(©NTB)

Flere nyheter: