reklame for Sheiken Bowling
Menu
Badestamp blåste av hengeren på Gimsøybrua i Norland. Den er nå stroppet fast i rekkverket. Foto: Statens vegvesen / NTB

Full storm i Vesterålen og Lofoten – campingbil blåste av veien i Sortland

Det er onsdag meldt om full storm i Vesterålen og Lofoten. Flere bruer og flyplassen i Svolvær er stengt, og det er sendt ut farevarsel på oransje nivå.

Av NTB | 23.09.2020 19:23:03

Vær: I Sørdalen i Sortland kommune har en campingbil blåst av veien. Det befant seg to personer i campingbilen, og én person er skadd.

– Begge er våkne. Det er mulig det er snakk om noen bruddskader, men det får vi komme tilbake til, sier operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB.

I forbindelse med ulykken vil Sigerfjordtunnelen bli stengt en stund fremover.

Johansen forteller videre at det er mye vær og vind i området.

– Det er spesielt fra Vesterålen vi har fått mye meldinger, i området Melbu og Sortland. Der flyr det mye rart – alt fra trær til takflater og reklameplakater.

I Troms er det også varslet skiftende sterk storm og kraftige vindkast.

Ifølge operasjonslederen har ikke politiet mottatt flere meldinger om skadde personer.

– Bank i bordet. Vi prøver å anmode folk om å være minst mulig ute. Uansett hvor morsomt det er å være ute i dårlig vær, så hjelper det ikke hvis du får en takplate i hodet, sier Johansen.

Lufthavnsjef Bjørn Opsahl ved Svolvær lufthavn forteller at flyplassen har måttet stenge på grunn av strømbrudd. Alle flyavganger er innstilt.

– Det er mange faktorer som er mot oss nå. Vi mangler strøm, og det er sterk vind, sier han til avisen.

Vakthavende i flytårnet på Svolvær lufthavn, Frank Johansen, sier vinden på det meste har vært oppe i kast på 77 knop, tilsvarende rundt 40 meter i sekundet.

Flere bruer er nå stengt i Lofoten, deriblant Rafsundbrua og Kåkernbrua, opplyser operatør Fredrik Nyland ved Veitrafikksentralen til NRK.

– Siden jeg kom på jobb for et par timer siden, har vinden blåst ganske mye opp. Vindkastene på Gimsøybrua er oppe i 42 sekundmeter. Det er lite omkjøringsmuligheter, og det ser ut til at det vil bli stengt en god stund fremover.

For Vesterålen er det utstedt farevarsel på oransje nivå. Det ventes sørvestlig full storm og muligens sterk storm langs kysten, med lokalt kraftige vindkast på 35–40 meter per sekund.

Både Leknes lufthavn og Svolvær lufthavn melder også om svært kraftig vind onsdag ettermiddag, skriver Lofotposten.

Tidligere onsdag ettermiddag blåste en badestamp av en henger på Gimsøybrua i Nordland langs E10. Det skjedde etter at noen forsøkte å krysse den stengte brua i Vågan kommune. Stampen ble stroppet fast i rekkverket.

(©NTB)

Flere nyheter: