reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sivilt politi utenfor stedet der kvinnen ble funnet død. Foto: Richard Halland / NTB

Full rettspsykiatrisk undersøkelse av drapssiktet i Bergen

To rettspsykiatrisk sakkyndige skal undersøke mannen som er siktet for drap på en 20-årig kvinne i Åsane i Bergen. De skal finne ut om han var tilregnelig.

Av NTB | 03.10.2020 00:23:04

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge Bergens Tidende vil politiet gå rett på en full undersøkelse og ikke såkalt prejudisiell observasjon med bare én sakkyndig. Dette er ikke uvanlig, opplyser påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Eli Valheim.

Det var forrige lørdag kveld klokken 23.30 at nødetatene rykket ut til en leilighet i Eidsvåg i Åsane etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra familien til kvinnen. Da de kom fram fant de kvinnen død og 19-åringen tilsynelatende livløs. 19-åringen skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. Begge hadde flyttet til Bergen for å studere.

19-åringen har forklart seg for politiet. Tidligere har forsvareren hans, advokat Erik Johan Mjelde, opplyst til BT at klienten har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Forsvareren ønsket imidlertid ikke å si noe om dette.

(©NTB)

Flere nyheter: