Menu
Saarland forsøkte seg med å starte gjenåpningen tidlig, kombinert med hyppig testing, men smittetallene steg, og nå er det igjen kroken på døren og strenge tiltak i hel delstaten. Arkivfoto: Oliver Dietze / DPA /AP / NTB

Full nedstengning i tysk delstat

Hele den tyske delstaten Saarland stenges ned i tråd med den mye omtalte nasjonale «nødbremsloven» for å få bukt med koronasmitten.

Av NTB | 27.04.2021 12:40:49

Politikk: De fleste distriktene i den lille delstaten ved grensen til Frankrike hadde allerede innført strenge tiltak kort tid etter at loven ble vedtatt. Tiltakene inkluderer portforbud om natten, restriksjoner for butikker og begrenset sosial omgang.

Distriktet Saarpfalz er det siste der smittenivået er så høyt at den nasjonale «nødbremsen» utløses. Mange har fulgt med på Saarland, som tidligere i måneden prøvde en ny modell for håndteringen av pandemien, inkludert gradvis gjenåpning, men med hyppig testing.

Smitten økte raskt, og alle distrikter i Saarland har hatt flere enn 100 smittede per 100.000 innbyggere de siste sju dagene. Tre dager på rad med dette smittenivået utløser de nasjonale reglene. Den såkalte nødbremsen har vært omstridt fordi helsetiltak normalt bestemmes i delstatene.

(©NTB)

Flere nyheter: