Menu
Leif Arne Moi Nilsen er leder i Stavanger Frp. Her er han avbildet i forbindelse med en aksjon mot bomringen på bybroen i Stavanger i 2018. Fremover kan vi se lignende aksjoner mot høye strømpriser. Foto: Carina Johansen / NTB

Full mobilisering mot høye strømpriser

Sør i Rogaland mobiliseres det nå for å legge press på regjeringen og få innført tiltak som reduserer strømprisene fremover. Nord i fylket er det foreløpig helt stille.

Av Egil M Solberg | 12.07.2022 16:42:12

Strømpriser: Lokalpolitikere Radio Haugaland har forsøkt å kontakte denne uken, er alle på sommerferie og fremstår relativt uinteresserte i å foreta seg noe nå som vi har fått historisk høye strømpriser – og det midt på sommeren.

Vi kan stå overfor en strømkrise som i vinter kan resultere i strømpriser opp mot 10 kroner per kWh.

Regjeringen har også satt på pauseknappen. Det gjorde de allerede i april etter at de fikk til en forlenget strømstøtte-ordning.

Gruppeleder for Frp i Stavanger, Leif Arne Moi Nilsen, mener Norge må stoppe eksporten av vannkraft til Europa umiddelbart.

– Krafteksporten har gått for fullt i hele år noe som har ført til ekstreme priser. Nå har vi altså tømt vannmagasinene, noe som går løs på samfunnssikkerheten, sier han til Aftenbladet.

– Det er en handlingslammet regjering som burde ha tatt grep om problemet for lengesiden, sier han til avisa.

For Frp er løsningen åpenbar:

– Vi må stoppe eksporten av strøm med en gang, helt frem til vi vet at de har nok selv, sier han.

Flere nyheter: