Menu
Magnus Abelvik Rød blir spilt gjennom Portugals forsvar i EM-kampen i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Full EM-fest etter norsk 34-28 over Portugal, Bergerud med keepershow

Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud herjet med Portugal på vei til 34-28-seier i EM. De norske håndballgutta skaffet seg perfekte forutsetninger.

Av NTB | 14.01.2020 22:09:59

Sport: Norge starter hovedrunden med to poeng i ryggen og kan se fram til fire spennende kamper i Malmö, en av dem mot Sverige søndag.

– Jeg er fornøyd. Vi visste at Portugal er vanskelige å spille mot, med forrykende høyt tempo. Det er lenge siden vi gjorde så mange tekniske feil som i dag, men Torbjørn sto en fantastisk match igjen, og vi fikk i gang flere spillere. Det er veldig positivt, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

203 centimeter lange Rød slet i angrep både mot Bosnia-Hercegovina og Frankrike. Mot portugiserne var han i perioder helt ustoppelig. Før pause scoret han på seks av sju skudd og gjorde en sterk jobb også i forsvar.

– Jeg tviler ikke på meg selv. Det har fungert bra for meg i Bundesliga, sa Rød til NTB mandag.

Få spillere ofrer seg som ham i angrep. To-tre av satsingene mot Portugal var brutale. En gang ble han liggende etter å ha blitt slått luften ut av.

Keeper Bergerud spilte helt strålende. Han fikk Trondheim Spektrum til å eksplodere i jubel flere ganger.

Magnus Jøndal prikket de viktige straffekastene inn som under VM i fjor, og han ble norsk toppscorer med sju mål. Harald Reinkind tok Røds plass etter pause og banket inn fire scoringer. Bergenseren er i form etter en høst med mye tillit i Kiel.

Sander Sagosen kommer man ikke utenom denne kvelden heller. Han scoret fem ganger.

Etter at Christian Berge ble landslagssjef våren 2014, har Norge tatt to VM-sølv og 4.- og 6.-plass i EM.

EM-vinneren får OL-plass i Tokyo i juli og august. Norge er uansett sikret en meget overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane (i Trondheim).

Gøran Johannessen er også påmeldt for fullt i EM etter en fin kveld med seks mål. Christian O’Sullivan var mannen bak flere viktige initiativ, og Norges forsvarsspill var jevnt over godt.

EM fortsetter med hovedrunde og fire kamper i Malmö. Norge starter med kamp mot enten Island eller Ungarn fredag. Det avgjøres onsdag. I den puljen blir Danmark slått ut om ungarerne får med seg poeng mot Island. Søndag venter storkamp mot Sverige, som tok seg videre med knepen 28-26-seier over Polen.

(©NTB)

Flere nyheter: