Menu
Mohamed Salah (t.v.) og Darwin Nuñez kombinerte sammen for to mål mot Fulham. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Fulham og Aleksandar Mitrovic straffet tafatt Liverpool – spilte 2-2 i ligaåpningen

Aleksandar Mitrovic ble den store helten da Fulham greide 2-2 mot favoritt Liverpool på hjemmebane i den første Premier League-runden for sesongen.

Av NTB | 06.08.2022 15:31:07

Sport: Liverpool kom til oppgjøret som store favoritter mot nyopprykkede Fulham, men det var vertene som til tider var best i solsteiken i London.

Etter å ha kontrollert oppgjøret fra start tok de ledelsen etter 32 minutter. Spydspissen Mitrovic var sterkest i en duell og stanget vertene i ledelsen.

Rekordkjøpet Darwin Nuñez ble plassert på benken, mens Roberto Firmino fikk sjansen fra start for Liverpool. Etter «marerittet» i den første omgangen kom imidlertid uruguayaneren inn like etter hvilen, og han svarte med å utligne med en hælflikk etter 63 minutter.

Men snaue ti minutter senere var Fulham igjen i ledelsen da Mitrovic ble felt av Virgil van Dijk i feltet. Han var selv sikker fra straffemerket. Det skulle likevel ikke ende med hjemmeseier. Med ti minutter igjen av ordinær tid utlignet Mohamed Salah.

Fulham var overlegen i mesterskapsserien i fjor og rykket rett opp til Premier League etter nedrykket i 2020/21-sesongen. Ett poeng er sterkt for laget i jakten på å holde seg i divisjonen.

Liverpool tar imot Crystal Palace på hjemmebane neste runde, mens Fulham reiser til Wolverhampton.

Serberen har bøttet inn mål for Fulham i mesterskapsserien, men har slitt med å opprettholde målsnittet i Premier League. I nedrykkssesongen endte han med «kun» tre nettkjenninger, mens han i fjorårets opprykkssesong scoret 43 mål.

Et stolpetreff fra Luis Diaz var det nærmeste Liverpool kom målet i 1. omgang.

Salah drev med ballen før han slo den presist inn i feltet. Der hælflikket han inn utligningen som ga de rødkledde håp om å likevel få med seg tre poeng fra oppgjøret.

Snaue ti minutter senere lå ballen imidlertid igjen i målet bak Liverpool-keeper Alisson. Van Dijk var for sen i duellen med Mitrovic, og etter en VAR-sjekk ble straffesparket stående. Alisson gikk riktig vei, men serberens skudd var for hardt og fant nettmaskene.

Likevel skulle Liverpool komme tilbake. Etter 80 minutter dempet Nuñez ballen ned til Salah etter et innlegg, og egypteren sendte ballen i mål. Liverpool jaktet seiersmålet på slutten, men det endte 2-2.

Fulham sjokkerte de rødkledde fra start og styrte kampen. Etter flere store sjanser fikk de ledermålet etter en drøy halvtime. Mitrovic steg til værs på bakerste stolpe og stanget ballen i mål på et flott innlegg fra Kenny Tete.

Tidlig i annen omgang gjorde Liverpool flere bytter for å få fart i mannskapet. Inn kom det nyinnkjøpte stjerneskuddet Núnez, som har store forventninger knyttet til seg. Etter 63 minutter var det første Premier League-målet i Liverpool-drakten et faktum.

(©NTB)