Menu
Det var en Kawasaki Ninja politiet fulgte etter da hastigheten kom opp i nærmere 200 km/t. FOTO: Kawasaki Ninja ZX-6R

Fulgte motorsykler i 200 km/t fra Tysvær til Sveio

En politimotorsykkel var oppe i en hastighet på 200 km/t da den fulgte etter to andre motorsykler på E39 fra Grinde i Tysvær til Haukås i Sveio.

Av Egil M Solberg | 18.09.2021 10:16:35

Domstol: Det var en politioverbetjent fra UP på sivil politimotorsykkel som tok opp jakten på E 39,  melder Haugesunds avis.

Ved 18.45-tiden siste søndagen i mai i år, oppdaget politimannen to motorsykler som akselererte noe voldsomt ut av rundkjøringen på Grinde i Tysvær.

Den sivile politimotorsykkelen følger etter de to.

Den ene motorsykkelen er en grønn Kawasaki Ninja, den andre en Yamaha Thundercat.

I 60-sonen mellom Grinde og Aksdal blir begge motorsyklene gjennomsnittsmålt til 111 km/t.

Kawasakien drar etter hvert fra den andre motorsykkelen. UP-betjenten valgte å følge etter Kawasakien, en ny gjennomsnittsmåling viste 157 km/t i 80-sonen.

I Haugaland og Sunnhordland tingrett beskrev politimannen farten på dette tidspunktet som ekstremt fort. Speedometeret på politimotorsykkelen viste en fart på opp mot 200 km/t, skriver avisa.

Da Kawasakien kom til 60-sonen på Haukås, klarte UP-motorsykkelen å få stanset den ville ferden.

Tingretten kom enstemmig fram til at 30-åringen skulle dømmes til fengsel i 30 dager og betale 5.000 kroner i saksomkostninger. Han mistet også førerkortet i 30 måneder. For å få retten til å føre motorvogn tilbake må han avlegge ny full førerprøve.

Den andre motorsyklisten fikk samfunnsstraff. Den 20 år gamle føreren av Yamaha-motorsykkelen nektet også straffskyld. Men ble dømt til 36 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager. Han må betale 3.000 kroner i saksomkostninger og ble fradømt førerrett i 16 måneder. Han må også avlegge ny full førerprøve for å få førerretten tilbake, melder Haugesunds avis.

Flere nyheter: