Menu
Jakob Fuglsang testet mandag positivt på korona, fire dager før Tour de France-start. Heldigvis for dansken var testen falsk. Foto: Gian Ehrenzeller/ AP/ NTB

Fuglsang slapp med skrekken – avga falsk positiv test før Tour de France

Tour de France-veteranen Jakob Fuglsang trodde sesongens store høydepunkt røk da han testet positivt på korona. Heldigvis for dansken var prøvesvaret falskt.

Av NTB | 29.06.2022 21:16:21

Medisin og helse: Det forteller sykkelstjernen til danske TV 2.

– Jeg hadde en falsk positiv test mandag. Som følge av det, måtte jeg levere to negative PCR-tester og ytterligere to antigentester før jeg ble klarert.

Onsdag ble Fuglsang og Israel-Premier Tech presentert foran et folkehav i København. Det var spesielt for 37-åringen.

– Ingen presentasjon har vært som denne. Det er spesielt. Jeg er superstolt over å være her og se dere alle, sa dansken fra scenen.

Fuglsang skal sykle Tour de France for ellevte gang. Han har fortsatt til gode å vinne en etappeseier, og sammenlagt har han en 7.-plass som best fra 2013.

Tirsdag og onsdag har flere ryttere måtte trekke seg fra årets tour som følge av positive koronatester. Det gjelder både Omer Goldstein (Israel-Premier Tech), Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step). Førstnevnte er definert som «høyrisiko»-nærkontakt til en i laget, mens de tre siste har testet positivt.

Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte.

(©NTB)

Flere nyheter: