reklame for Sheiken Bowling
Menu
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Frykter mange ulykker i sommer

I fjord sommer var det flere som mistet livet i trafikkulykker i Rogaland. Nå frykter Trygg Trafikk en reprise denne sommeren. Pandemien kan være en forsterkende effekt.

Av Egil M Solberg | 02.06.2020 16:10:36

Trafikk: Én person har mistet livet i trafikken i Rogaland så langt i år. Det er samme situasjon som vi var på i fjord på denne tiden.

I løpet av sommeren i fjor oppsto det imidlertid en rekke ulykker med dødelig utfall. Nå advarer Trygg trafikk i Rogaland og ber folk om å være oppmerksomme og avpasse farten.

– Det som vi har sett tidligere, er at det skjer flere ulykker når det er fint vær og stor utfart, sier regionleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk Rogaland.

Hun frykter også at pandemien skal forsterke effekten denne sommeren.

– Det blir spesielt nå når mange har sittet isolert lenge og endelig kommer seg ut og får nye været. Man blir oppstemt og føler seg gjerne uovervinnelig. Jeg vet ikke helt, men det er noe som skjer med oss og da får vi flere slike alvorlige ulykker, sider Lea Mæland.

Hun anmoder alle om å holde fokus på veien med begge hendene på rattet.

– Det er bare et øyeblikks uoppmerksomhet som skal til. Ta deg tid og hold fokus på veien. Ikke la deg distrahere av mobilen eller andre uro-momenter. Det kan være fatalt, advarer hun.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: