Menu
Illustrasjon: NTB

Frykter konkursbølge etter pandemien

- Mange næringsdrivende får nå kunstig åndedrett. Vi vil se en konkursbølge når kompensasjonen for næringsdrivende bortfaller, sier Sten Trygve Solberg som er næringsdrivende i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 25.03.2021 13:27:54

Koronapandemi: Korona-pandemien og nedstengning flere steder i landet, gjør at mange bedrifter sliter. Likevel går få konkurs.

Totalt er nedgangen for konkurser på hele 40,2 prosent hittil i år, og det har ikke vært registrert økning i konkursene en eneste måned siden februar i fjor.

Solberg mener imidlertid at kompensasjonsordningen slår galt ut og at konkurstallene ikke gjenspeiler den reelle situasjonen.

– Den er ikke tilstrekkelig. Den er akkurat nok til at bedrifter ikke går konkurs, men når smitteverntiltakene påfører langt større tap enn det man får kompensert for, er det bare muligheter for lån og kreditt som holdet skutene flytende, sier han.

Så snart kompensasjonen forsvinner frykter han derfor for en enorm konkursbølge.

– Etter så lang tid ser vi effekten av pandemien og kompensasjonsordningen. Dette er ikke godt nok. Det regjeringen holder på med er å legge virksomhetene i kunstig koma med kunstig åndedrett. Du ser ikke vår gale det er, før du vekker dem til live igjen, tordner Solberg.

Han tror det vil bli vanskelig å komme seg på fote igjen etter pandemien.

– Derfor vil det komme en konkursbølge, sier han.

Hør intervjuet fra vår podcast her

Flere nyheter: