Menu
Redningsarbeidere på vei ned i Listvjazhnaja-gruva, der det fryktes at en eksplosjon kan ha kostet nærmere 50 arbeidere livet. Foto: Governor of Kemerovo region press office / AP / NTB

Frykter flere omkomne etter gruveulykke i Sibir

Minst elleve arbeidere omkom og 35 er fortsatt savnet etter en eksplosjon i en kullgruve i Sibir torsdag. I tillegg har tre redningsarbeidere mistet livet.

Av NTB | 25.11.2021 18:30:40

Økonomi og næringsliv: 239 arbeidere ble reddet ut av de røykfylte gruvegangene, og over 40 av dem er sendt til sykehus med skader, ifølge det russiske sivilforsvaret.

Eksplosjonsfare gjør at redningsarbeidet inntil videre er stanset, og det fryktes derfor at tallet på omkomne kan komme til å stige.

Så langt er elleve arbeidere bekreftet døde, og tre letearbeidere har omkommet i forsøk på å hente opp savnede, opplyser guvernør Sergej Tsivilev i Kemerovo-regionen, der Listvjazhnaja-gruva ligger.

– 35 mennesker – vi kjenner navnene deres – befinner seg nå under bakken, men det er ikke kjent akkurat hvor de er, sier han.

– Vi har ingen kommunikasjon med dem, sier Tsivilev.

Årsaken til eksplosjonen, som skal ha skjedd 250 under bakken, er ikke kjent.

Russlands president Vladimir Putin har kondolert de etterlatte og bedt myndighetene i området om å ta vare på både dem og de overlevende etter ulykken.

– Vi håper at det lar seg gjøre å redde så mange mennesker som mulig, sier Putin, som understreker at redningsmannskapene arbeider med fare for egne liv.

Gruveulykker er relativt vanlige i Russland som følge av dårlig standard, arbeidsforhold, gammelt utstyr og manglende sikkerhetstiltak.

(©NTB)

Flere nyheter: