Menu
Fotballandslagets lege Ola Sand frykter et skaderush under EM. Foto: Geir Olsen / NTB

Frykter at EM blir en ren sykestue etter brutalt kampprogram

Stjerner som Bruno Fernandes, Karim Benzema og Marcus Rashford går inn i et «minefelt» i fotball-EM. – Høyrisiko for skader, sier landslagslege Ola Sand.

Av NTB | 09.06.2021 06:37:48

Sport: Mange eksperter ser for seg at mesterskapet blir brutalt med tanke på skader. Pandemien gjorde at mange toppspillere mistet store deler av sommerferien i fjor. De nasjonale seriene ble avsluttet for få uker siden.

Så startet EM-oppkjøringen bare noen dager senere. – De fleste som spiller EM, har spilt veldig mange klubbkamper og fått veldig lite hvile. Å spille opp til tre kamper per uke er meget krevende. I tillegg gjør det at spillerne ikke får trent skadeforebyggende. Det er nesten bare tid til restitusjon mellom kampene, sier Sand til NTB.

– Risikoen for alvorlig skade er stor, sier han og peker på statistikk fra både fotball og håndball.

Sand er lege for fotballherrene og har tidligere vært landslagslege i håndball i mange år.

Manchester City (15 spillere i EM-troppen) og Manchester United (11) spilte begge 61 kamper sist sesong. Chelsea (15) stoppet på 59. Dette ifølge en oversikt fra BBC.

Harry Maguire (skadd i inngangen til EM) og Fernandes fikk henholdsvis 4653 og 4581 minutter i United-trøya. Fernandes har i tillegg åtte landskamper for Portugal siden høsten i fjor.

Nevnte Benzema pådro seg en lårhøne i en testkamp tirsdag. Trent Alexander-Arnold (England), Donny van de Beek (Nederland) og Arkadiusz Milik (Polen) har meldt forfall.

Det er ikke bare skaderisikoen som preger opptakten til EM. Covid-19-spøkelset blir sentralt. Spania og Sverige er begge rammet av to positive koronaprøver de siste dagene.

EM starter fredag med oppgjøret mellom Italia og Tyrkia i Roma.

(©NTB)