reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Martin Johnsrud Sundby forlater skistadion etter 15 km fri teknikk for herrer på Beitostølen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Frustrert Sundby: – Dette kan være karrieretruende

Martin Johnsrud Sundby (36) frykter at ryggproblemene tar knekken på hele langrennskarrieren.

Av NTB | 22.11.2020 13:53:01

Sport: Sundby ble kastet ut av landslaget foran denne sesongen. Sammen med Niklas Dyrhaug startet han sitt eget privatlag.

Lørdag ble det 40.-plass i klassiskløpet. Søndag måtte han bryte 15-kilometeren i fri teknikk under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

Ryggen hans er akkurat like sårbar som sist sesong. Den er ikke blitt noe bedre.

– Det er den samme historien, Problemet har ligget der et år. Det er utrolig frustrerende, sa Sundby i pressesonen.

Lørdag var han så skuffet at han droppet hele runden med journalistene. Søndag snakket han med alle som ville.

– Det er som å stikke kniver i korsryggen, og jeg klarer ikke å bruke kreftene mine. Jeg kommer meg ikke skikkelig ned i hockeposisjon. Beina må ta av for all bevegelse. Potensielt kan dette være karrieretruende, sa Sundby.

Kanskje ser vi ham på startstrek igjen på Lillehammer om 14 dager. Hvis ikke kan neste sjanse fort være NM i Trondheim i midten av januar.

– Det kan ikke fortsette slik som dette. Vi må finne ut av det. Hvis ikke dette gir seg, er det sjanseløst. Det er bare utrolig deprimerende.

Sundby sier at ting kan virke greie nok i normal trening, men at det blir full stopp straks det blir renn i konkurransefart.

(©NTB)

Flere nyheter: