reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Borussia Dortmund-sjef Hans Joachim Watzke vil ha fotballen i gang igjen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

Frustrert Haaland-sjef presser på for Bundesliga-oppstart: – Hver uke er kritisk

Borussia Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke legger press på tyske myndigheter og kaller det helt avgjørende at fotballigaen gjenopptas så raskt som mulig.

Av NTB | 28.04.2020 19:32:37

Sport: Tirsdag opplyste sportsministerne i det 16 tyske delstatene i en felles uttalelse at det «er mulig å forsvare» at Bundesliga kan starte opp igjen bak lukkede dører fra «midten eller slutten av mai».

I et intervju med Spiegel går Borussia Dortmund-sjef Watzke langt i å antyde at slutten av mai er aller siste frist.

– Det er uaktuelt at det først blir spill igjen fra i juni. Da kan du glemme det med en gang, sier han.

– Vi har fortsatt ni runder igjen å spille, deretter nedrykkskvalifisering og i tillegg kommer cupen. Og det finnes også en ekstra faktor i at kamper kan bli utsatt, tilføyer han.

Watzke er frustrert over det han opplever som nølende politikere. Tyske myndigheter sitter med ansvaret og må ta den endelige avgjørelsen rundt når ballen igjen kan rulle.

– Vi har forelagt politikerne et 41 sider langt helsekonsept og utvider nå dette ytterligere på forespørsel fra politikerne. Hvis ikke det er nok, spiller det ingen rolle om vi spiller 9. eller 16. mai. Situasjonen er den samme. Hver uke som går deretter er kritisk, sier sjefen til Erling Braut Haaland.

Bundesligaklubbene står i fare for å miste flere hundre millioner euro i TV-inntekter dersom sesongen ikke kan fullføres som følge av viruskrisen.

Watzke peker på at andre store europeiske ligaer er i samme situasjon, og sier det vil bli lagt merke til dersom Tyskland er først ute med å starte opp igjen.

Tirsdag kom franske myndigheter med nye retningslinjer som tilsier at sesongen må avblåses.

(©NTB)

Flere nyheter: